Anna en Rikki (w)onderzoeken hoe bloemen en planten groeien

Samen met Saar gaan de kleuters op stap door de lente. Er staan al een aantal bloemen in de klas. Ze zitten in een potje met aarde. De juf geeft de bloemen water met een gieter. Waarom doet onze juf dat? We zoeken naar een antwoord…

Wij vinden de bloemen in de klas alvast heel mooi en willen graag de klas nog meer versieren. We schilderen mooie, kleurrijke bloemen op de ramen en maken stempelafdrukken van bloemen. Sommige kleuters namen zelfs een bloemetje mee van thuis. Zo lief!

      

De bloemen hebben verschillende vormen en kleuren. De 2de kleuterklas kan deze bloemen al goed ordenen. Ook in de bloemenwinkel staan de bloemen mooi per soort gesorteerd.

      

We vullen onze ontdekbak met aarde en potjes en wroeten met onze handen in de natte aarde. We planten ook zelf zaadjes. We hebben aarde en een schep nodig. Als ons bakje helemaal vol is stoppen we er zaadjes in. Daarna doen we er water overheen.

     

   

Maar waarom moeten we de zaadjes water geven? We leren het door een liedje…

Zon en zaadje

Licht en water

Groeien, groeien, groeien maar

Zon en zaadje

Licht en water

Zonnebloem, nu ben je klaar

 

Waarom geven we de bloemen en planten in de klas water? Bloemen en planten hebben water nodig om te groeien!

Add your thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *