Tuin van Kina : De honingbij.

De echte bijen waren er nog niet maar toch leerden we heel wat bij over insecten en vooral de (honing)bij. We hebben bijen nodig ! Dit werd ons uitgelegd door de gids. Bij de honingbij hebben we de koningin, zij is de grootste en legt de eitjes. In elke bijenkorf zit er maar 1. De werksters doen al het werk tot ze er bij dood vallen en de darren (de mannetjes) doen bijna niets. Gelukkig is het echte leven anders 🙂 . We leerden ook het verschil kennen tussen een wesp, een hommel en een bij. We mochten ruiken aan bijenwas en bijenraten. En proeven van stuifmeel en honing. Dit viel niet bij iedereen in de smaak. Het was leuk om zoveel over bijen te leren. Er werden ook heel wat leuke, interessante vragen gesteld door de kinderen, dit was tof.

Add your thoughts

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *